SPLOŠNI POGOJI UPORABE SPLETIŠČA ARTOPOLIS.SI

Namen teh splošnih pogojev uporabe je določiti pogoje uporabe spletišča Artopolis.si (v nadaljevanju tudi Artopolis).

Splošni pogoji, ki so sestavljeni v skladu z zakonodajo Republike Slovenije, veljajo za vse obiskovalce in / ali uporabnike spletne strani Artopolis, vseh podstrani spletne strani Artopolis in vseh povezanih strani.

Ob vstopu na spletno stran Artopolis je uporabnik oziroma obiskovalec dolžan pozorno prebrati in v celoti upoštevati te splošne pogoje uporabe.

Spletišče artopolis.si je dostopno na svetovnem spletu na www.artopolis.si

 

OBISKOVALEC IN UPORABNIK

Obiskovalec spletnega portala je vsaka oseba, ki obišče spletišče artopolis.si, ki ni nujno registrirana kot uporabnik spletnega portala. Uporabnik spletnega portala je oseba, ki se je za uporabo spletišča registrirala na spletišču artopolis.si in je pridobila uporabniško ime in geslo za uporabo spletišča.

 

SPECIFIČNA PRAVILA IN NAVODILA POSAMIČNIH STORITEV

Specifična pravila in navodila v povezavi s specifičnimi storitvami kod dodatek k tem splošnim pogojem so navedena na straneh spletišča artopolis.si pri posameznih storitvah. S sprejemom splošnih pogojev obiskovalec oz. uporabnik sprejema tudi ta specifična pravila in navodila.

 

SPREJEM SPLOŠNIH POGOJEV

Z uporabo spletišča artopolis.si obiskovalec sprejema te splošne pogoje in potrjuje, da je z njimi seznanjen in se z njimi strinja.

 

NEPRIMERNA VSEBINA ZA MLADOLETNE

Spletišče artopolis.si med drugim omogoča nalaganje vsebine, ki ni primerna za mladoletne osebe. Predstavljeno je veliko število umetniških del, ki niso cenzurirana. Takšna dela lahko vključujejo goloto ali kakšno drugačno vsebino, ki jo nekateri ljudje obravnavajo kot žaljivo. Starši oz. skrbniki mladoletnih otrok so samostojno odgovorni do katerih vsebin dostopa njihov otrok na spletišču artopolis.si

 

VARSTVO IN OBDELAVA OSEBNIH PODATKOV

Informacije o upravljalcu spletne strani:

Matej Tomažin, Samozaposlen v kulturi, slikar, fotograf in oblikovalec, Male Braslovče 10b, 3314 Braslovče, matična številka: 2590352000, davčna številka: 47515562.

 

Kontaktni podatki upravljalca: +386 (0) 6 991 6219, matej@artopolis.si.

 

Kontakt osebe, ki je pooblaščena za varstvo podatkov: varstvopodatkov@artopolis.si.

 

Informacije o obdelovalcu osebnih podatkov:

Upravljalec sme uporabiti in obdelovati osebne podatke uporabnika spletišča, pridobljene s privolitvijo ob registraciji na spletišču artopolis.si ali ob prijavi v spletišče artopolis.si, v skladu z vsakokrat veljavnimi predpisi o varstvu osebnih podatkov (Uredba (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta; Splošna uredba o varstvu podatkov (v nadaljevanju: GDPR) in Zakon o varstvu osebnih podatkov (v nadaljevanju: ZVOP-1), Ur. l. RS št. 94/07).

V skladu z GDPR sme upravljalec osebnih podatkov obdelovati osebne podatke, če je podana osebna privolitev posameznika. Osebna privolitev je prostovoljna izjava volje posameznika, da se lahko njegovi osebni podatki obdelujejo za določen namen, in je dana na podlagi informacij, ki jih zagotovi upravljalec. Osebna privolitev posameznika je lahko pisna, ustna ali tudi z elektronskimi sredstvi. Ob vsakokratnem obisku spletne strani artopolis.si se na našem spletnem strežniku samodejno shranjujejo: interna zgodovina obiska strani sej uporabnikov, IP naslov naprave in lokacija ter informacije o sistemu in brskalniku uporabnikov. Svetovni splet deluje na tak način, da se na spletnih strežnikih, kjer je ustanovljena spletna stran, beležijo določeni podatki o obisku spletne strani. Upravljalec spletne strani artopolis.si zbranih podatkov ne obdeluje posebej in jih ne združuje ali povezuje z ostalimi podatki.

Na spletni strani artopolis.si bo omogočeno glasovanje preko glasovalnic oz. »srčkov«, ki so vezani na IP in uporabniški račun. Z izvedbo uporabnikovega glasovanja upravitelj pridobi informacije kateri uporabnik je glasoval ter kdaj.

Namen postopkov zbiranja podatkov je zagotavljanje varnosti omrežja in informacij ter na tak način preprečiti nepooblaščene dostope, ki lahko ogrozijo dostopnost, celovitost in zaupnost shranjenih podatkov in s tem povezanih storitev.

Na naši spletni strani je omogočena tudi prijava na obveščanje o novostih in dejavnostih spletne platforme Artopolis in njenih partnerskih projektov preko e-pošte. Pri naročanju na ta sporočila upravljalec poleg pridobljenih podatkov zaradi obiska spletne strani obdeluje tudi vaše ime, priimek in e-poštni naslov, ki ga vpišete v spletni obrazec, ter datum prijave in okviren čas. Te podatke hrani tako obdelovalec mailchimp kot tudi naš upravljalec spletne strani.

Osebne podatke obdelujemo na podlagi uporabnikove veljavne privolitve (člen 6(a) Uredbe (EU) 2016/679). Ob vpisu zahtevanih podatkov uporabnik označi, da soglaša, da upravljalec spletne strani Artopolis vnesene podatke uporablja za namen obveščanja o novostih in dejavnostih spletne platforme Artopolis in njenih partnerskih projektov preko e-pošte. Če uporabnik tega soglasja ne poda, upravljalec strani ne bo pošiljal obvestil na uporabnikov e-poštni naslov in ne bo zbiral niti obdeloval naslova e-pošte ter ostalih podatkov uporabnika.

Obdelava osebnih podatkov pomeni kakršnokoli delovanje ali niz delovanj, ki se izvaja v zvezi z osebnimi podatki, ki so avtomatizirano obdelani ali ki so pri ročni obdelavi del zbirke osebnih podatkov ali so namenjeni vključitvi v zbirko osebnih podatkov, zlasti zbiranje, pridobivanje, vpis, urejanje, shranjevanje, prilagajanje ali spreminjanje, vpogled, uporaba, sporočanje, širjenje, razvrstitev ali povezovanje, blokiranje, anonimiziranje, izbris ali uničenje. Obdelava je lahko ročna ali avtomatizirana.

Prejete osebne podatke upravljalec shrani le toliko časa, dokler je to potrebno za dosego namena, zaradi katerega so se zbirali ali nadalje obdelovali. Po izpolnitvi namena se ti podatki izbrišejo, uničijo ali anonimizirajo.

Vaše osebne podatke posredujemo na podlagi soglasja uporabnika spletišča Artopolis.si oglaševalskim in družbenim omrežjem, kot je opisano v razdelku NAMENI OBDELAVE in PIŠKOTKI, in sicer poimensko:

  • Google Ireland Limited (registrska številka: 368047), s sedežem Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irska; politika zasebnosti družbe je na voljo tu: https://policies.google.com/technologies/ads
  • Facebook Ireland Limited, s sedežem 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, D02 X525, Irska; politika zasebnosti družbe je na voljo tu: https://cs-cz.facebook.com/about/privacy

 

NAMENI OBDELAVE

Artopolis bo vaše podatke obdeloval zgolj za določene, izrecne in zakonite namene. Zavezujemo se, da vaših osebnih podatkov ne bomo obdelovali na način, ki ni združljiv z nameni, opredeljenimi v tem pravilniku.

Nameni za katere lahko uporabljamo vaše osebne podatke so opredeljeni spodaj. Artopolis lahko vaše osebne podatke uporablja za enega ali več opredeljenih namenov.

Nameni, za katere bomo uporabljali vaše osebne podatke, so naslednji:

komuniciranje z vami glede zagotavljanja naših storitev ter odgovarjanja na vaša povpraševanja (sem spadajo zlasti obvestila v zvezi s projektom Artopolis, odgovarjanja na vaša povpraševanja, oddanih preko spleta ali na tiskanih obrazcih, izpolnjevanje anket o zadovoljstvu in anket, namenjenih raziskavi uporabnikov Artopolisa);

za namene tržne komunikacije (sem spadajo obvestila o novih storitvah oz. nadgradnjah obstoječih storitev in dogodkih, ki jih organizira Artopolis ter prijava na naše novice);

za namene tržne komunikacije, na podlagi prilagojenih oz. individualiziranih ponudb. Uporaba nekaterih osebnih podatkov nam pomaga, da našo komunikacijo z vami prilagodimo, tako da bi bila za vas čimbolj zanimiva in uporabna. Na podlagi določenih osebnih podatkov posameznike razvrstimo v skupine, kar pomeni, da vsaka tako ustvarjena skupina prejema z naše strani tržna sporočila z drugačno vsebino. Pri samem razvrščanju spremljamo tudi posameznikovo aktivnost. Tržno komunikacijo s prilagojenimi oz. individualiziranimi ponudbami bomo izvajali le na podlagi vašega izrecnega soglasja.

Za potrebe statističnih analiz. Za izboljšanje uporabniške izkušnje izvajamo analize uporabe naše spletne strani, kar predstavlja naš zakoniti interes po ohranjanju in/ali izboljševanju našega poslovnega uspeha.

 

PIŠKOTKI

Z obiskom in uporabo spletne strani Artopolis soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov. Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih spletna mesta shranijo v naprave uporabnikov, s katerimi dostopajo do interneta.

 

Poznamo različne vrste piškotkov:

Začasni piškotki ali piškotki seje: so iz računalnika odstranjeni, ko zaprete brskalnik. Spletna mesta jih uporabljajo za shranjevanje začasnih informacij, npr. elementov v nakupovalnem vozičku.

Trajni piškotki ali shranjeni piškotki: v računalniku ostanejo tudi, ko zaprete brskalnik. Spletna mesta jih uporabljajo za shranjevanje informacij, npr. vpisno ime in geslo, tako da se ni treba vpisati vsakič, ko obiščete določeno spletno mesto. Trajni piškotki lahko v računalniku ostanejo več dni, mesecev ali celo let.

Lastni piškotki: so s spletnega mesta, ki si ga ogledujete, in so lahko trajni ali začasni. Spletna mesta te piškotke včasih uporabljajo za shranjevanje informacij, ki jih bodo znova uporabila, ko naslednjič obiščete to mesto.

Drugi piškotki: so iz oglasov drugih spletnih mest (npr. pojavnih oglasov ali reklamnih trakov) na spletnem mestu, ki si ga ogledujete. Spletna mesta te piškotke uporabljajo za sledenje vaši rabi spleta za tržne namene.Številni ponudniki izdelkov in storitev ter spamerji uporabljajo tovrstne informacije ter tako zlorabljajo funkcijo piškotkov in nadlegujejo uporabnike interneta.

Tako je omogočeno uveljaviti nastavitve, ki jih je uporabnik že vnesel, brez da bi moral podatke vnašati vnovič. Shranjevanje piškotkov je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik. Te piškotke je mogoče po želji omejiti ali onemogočiti.

Z uporabo piškotkov spletno mesto Artopolis zbira naslednje podatke: HTTP zahteve uporabnika, Informacije o brskalniku in sistemu, lokacijo, čas obiska in uporabnikovo pomikanje po spletišču (čas in zaporedje obiskanih strani in podstrani.

 

__utma in __utmb – Ti piškotki se uporabljajo za shranjevanje informacij, na primer, kdaj se je zgodil vaš trenutni obisk, ali ste že bili na spletnem mestu in katera spletna stran vas je napotila na spletno stran.

__utmc – Ti piškotki ne vsebujejo osebnih podatkov, vendar bodo z IP-naslovom vašega računalnika vedeli, od kod na svetu dostopate do interneta.

__utmv in __utmz – Google podatke, ki jih ti piškotki zbirajo, shrani na strežnike v Združenih državah Amerike. Google lahko te podatke posreduje tretjim osebam, kadar to zahteva zakon ali kadar te tretje osebe obdelujejo podatke v Googlovem imenu.

has_js – Piškotek, ki spletnemu mestu artopolis.si pove ali imate vključen Javascript v nastavitvah brskalnika. Omogoča, da se vašemu brskalniku vsebina posreduje na primeren način. Piškotek se izbriše, ko zaprete brskalnik.

Simple_cookie_compliance_dismissed – Piškotek, ki ga namesti spletno mesto artopolis.si. Piškotek spletnemu mesto pove, da ste se strinjali z uporabo piškotkov. Piškotek se izbriše po treh mesecih po namestitvi.

_ga – Piškotek storitve Google Analytics. Piškotek se uporablja za razlikovanje med uporabniki in sejami. Piškotek se posodobi vsakič, ko se podatki pošljejo Google Analytics. Piškotek se izbriše 2 leti po namestitvi.

_gat – Piškotek storitve Google Analytics. Piškotek se uporablja za uravnavanje števila poslanih zahtevkov Google Analytics. Piškotek ne vsebuje informacij o uporabniku. Piškotek se izbriše 10 minut po namestitvi.

Pri piškotkih kot obdelovalec podatkov deluje Google s storitvijo Google analytics, ki nam omogoča anonimno spremljanje gibanja obiskovalcev po spletnem mestu. Povezava do obrazložitve delovanja Google analytics: https://support.google.com/analytics/answer/6004245.

 

ODJAVA

Da bi obiskovalcem spletnega mesta zagotovili večjo izbiro, kako podatke zbira Google Analytics, je Google razvil dodatek za brskalnik za izključitev Google Analytics. Dodatek komunicira z JavaScript Google Analytics (ga.js), tako da ustavi pošiljanje podatkov v Google Analytics. Dodatek za brskalnik za izključitev Google Analytics ne vpliva na uporabo spletnega mesta na noben drug način.

Spodaj je na voljo povezava do dodatnih informacij o dodatku brskalnika za izključitev storitve Google Analytics:

http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=Nih

Za več informacij o uporabi piškotkov v storitvi Google Analytics obiščite Googlovo spletno mesto: http://www.google.com/analytics/learn/privacy.html

 

ONEMOGOČANJE PIŠKOTKOV

Če želite omejiti uporabo piškotkov, lahko to nadzirate v svojem spletnem brskalniku. Spodaj so naštete povezave do nasvetov, kako to storiti za najbolj priljubljene internetne brskalnike.

 

 

 

 

 

ZUNANJE POVEZAVE

Čeprav to spletno mesto vključuje kakovostne, varne in ustrezne zunanje povezave, uporabnikom svetujemo, da uporabijo lastno presojo, preden kliknejo katerekoli zunanje spletne povezave, omenjene na tem spletnem mestu. (Zunanje povezave so besedila / pasice / slike, ki jih je mogoče klikniti in vodijo na druga spletna mesta, podobno kot www.mladina.si ali Mladina.)

Lastniki tega spletnega mesta kljub vsem naporom ne morejo jamčiti ali preverjati vsebine katere koli zunanje povezanega spletnega mesta. Temu primerno uporabnike opozarjamo, da na lastno odgovornost klikajo zunanje povezave na tem spletnem mestu; njegovi lastniki ne morejo biti odgovorni za kakršno koli škodo ali posledice, ki bi nastale zaradi obiska katere koli omenjene zunanje povezave.

 

SKRAJŠANE POVEZAVE V DRUŽBENIH MEDIJIH

Ta spletna stran in njeni lastniki lahko preko platforme za družbena omrežja delijo spletne povezave do ustreznih spletnih strani. Nekatere platforme družabnih medijev privzeto skrajšajo dolge URL-je [spletne naslove] (to je primer: http://bit.ly/Artopolis).

Uporabnikom svetujemo previdnost in dobro presojo, preden kliknejo skrajšane naslove, objavljene na spletnih straneh družbenih medijev s strani tega spletnega mesta in njegovih lastnikov. Kljub najboljšim prizadevanjem, da se objavijo samo pristni URL-ji, so številne platforme družbenih medijev nagnjene k neželeni vsebini, zato to spletno mesto in njegovi lastniki ne morejo biti odgovorni za škodo ali posledice, ki bi nastale zaradi obiska kakršnih koli skrajšanih povezav.

 

DRUŽBENI MEDIJI

Komunikacija, udejstvovanje in dejanja, ki jih izvajajo zunanje platforme socialnih medijev, pri katerih sodelujejo to spletno mesto in njegovi lastniki, so prilagojeni določilom in pogojem ter politikam o zasebnosti, ki jih vodi posamezna platforma družbenih medijev.

Uporabnikom svetujemo, da platforme družbenih medijev uporabljajo vestno in preko njih komunicirajo in sodelujejo s skrbnostjo in previdnostjo v zvezi z zasebnostjo in varovanjem osebnih podatkov. Niti to spletno mesto niti njegovi lastniki ne bodo nikoli zahtevali osebnih ali občutljivih informacij prek platform družbenih medijev in spodbujali uporabnike, da osebne podatke delijo preko primarnih komunikacijskih kanalov, na primer po telefonu ali e-pošti.

To spletno mesto lahko uporablja gumbe za skupno rabo v družabnih omrežjih, ki pomagajo deliti spletno vsebino neposredno s spletnimi stranmi družbenih omrežij. Pred uporabo takšnih gumbov za skupno rabo uporabnikov svetujemo, da to storijo po lastni presoji in upoštevajo, da lahko platforme družbenih omrežij spremljajo in shranjujejo vaše zahteve za skupno rabo spletne strani preko vašega računa na posameznem družbenem omrežju.

 

KAKŠNE PRAVICE IMATE NAD SVOJIMI PODATKI

Pravila EU (člen 15 Uredbe (EU) 2016/679) določajo, da lahko uporabnik dobi od upravljalca spletne strani potrditev, ali se v zvezi z njim obdelujejo osebni podatki spletne strani. V kolikor je temu tako, mu mora omogočiti dostop do njegovih osebnih podatkov in na njegovo zahtevo posredovati informacije o:

  • namenu obdelave;
  • vrsti zadevnih osebnih podatkov;
  • uporabnikih ali kategorijah uporabnikov, ki so jim bili ali jim bodo razkriti osebni podatki, zlasti uporabnike v tretjih državah ali mednarodnih organizacijah;
  • obdobju hrambe osebnih podatkov kadar je to mogoče ali, če to ni mogoče, merila, ki se uporabijo za določitev tega obdobja;
  • obstoju pravice, da se od upravljalca zahteva popravek ali izbris osebnih podatkov ali omejitev obdelave osebnih podatkov v zvezi s posameznikom, na katerega se nanašajo osebni podatki, ali obstoju pravice do ugovora taki obdelavi;
  • viru informacij kadar te niso zbrane pri posamezniku, na katerega se ti nanašajo;
  • obstoju avtomatiziranega sprejemanja odločitev, vključno z oblikovanjem profilov.
  • Prav tako mora upravljalec osebnih podatkov v skladu s členi 16, 17, 18, 20, 21 in 22 Splošne uredbe (EU) o varstvu podatkov na zahtevo posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki, pod določenimi pogoji:
  • popraviti osebne podatke,
  • izbrisati osebne podatke,
  • omejiti obdelavo osebnih podatkov,
  • zagotoviti prenosljivost podatkov in
  • upoštevati ugovor zoper avtomatizirano obdelavo, zoper neposredno trženje in zoper obdelavo, ki se izvaja le na podlagi zakonitih interesov upravljalca ali nujnosti za izvajanje nalog v javnem interesu.

Če imate na tem spletnem mestu račun ali ste pustili komentarje, lahko zahtevate od upravitelja spletne strani, da prejmete izvoženo datoteko osebnih podatkov, ki jih imamo o vas, vključno z vsemi podatki, ki ste nam jih posredovali.

Zahtevo je možno zavrniti, če niso izpolnjeni osnovni pogoji za seznanitev (npr. ker ne gre za osebne podatke), če je zahteva očitno neutemeljena ali pretirana ali če so v ustavi, mednarodnih aktih ali področnih zakonih določene posebne izjeme.

AVTORSKE PRAVICE

Vsebina spletišča je avtorsko delo, katere imetnik avtorskih pravic je upravljalec, in kot taka je predmet avtorske zaščite ali druge oblike zaščite intelektualne lastnine. V avtorsko, pravno in z drugimi pravicami intelektualne lastnine varovano vsebino spada poleg besedila, slik in podatkov tudi celotna grafična podoba spletnega mesta z vsemi grafičnimi elementi.

Uporabnikom je dovoljeno uporabljati objavljene vsebine samo v osebne in nekomercialne namene. Prepovedano je vsakršno drugo razpolaganje z vsebino, ki zajema, a ne izključno, spreminjanje, kopiranje, objavljanje katerekoli vsebine v celoti ali delno na drugih mestih, razen če v to upravljalec izrecno dovoli v pisni obliki. Če obiskovalec ali uporabnik posreduje kakršnokoli gradivo upravljalcu, brezplačno prenaša vse materialne avtorske pravice in dovoljuje uporabo ter objavo posredovanega gradiva.

NALAGANJE SLIK UMETNIŠKIH DEL

Spletna stran Artopolis svojim uporabnikom omogoča nalaganje slikovnega gradiva. Pri tem svetujemo, da se pri nalaganju slikovnega gradiva na spletno mesto izogibate nalaganju gradiva z vgrajenimi podatki o lokaciji (EXIF GPS). Obiskovalci spletnega mesta lahko prenesejo in izvlečejo vse podatke o lokaciji iz slik na spletnem mestu.

SKLEPNO

Upravljalec spletne strani se zavezuje, da bo varoval zaupnost osebnih podatkov uporabnikov spletne strani Artopolis. Podatke, ki jih bo zbral bo uporabljal izključno za namen, za katere so bili posredovani s strani uporabnikov spletnega mesta. Zbranih podatkov ne bo razkril tretjim osebam razen če zakon ne določa drugače. Storjeno bo vse kar je v moči upravitelja, da bodo osebni podatki zaščiteni pred kakršnimikoli kršitvami in zlorabami. Vprašanja v zvezi z varstvom podatkov lahko pošljete na: info@artopolis.si.

VELJAVNOST IN SPREMEMBE SPLOŠNIH POGOJEV

Ti splošni pogoji začnejo veljati z dnem 1. 9. 2019.

Z uveljavitvijo teh splošnih pogojev prenehajo veljati predhodni splošni pogoji.

Upravljalec si pridržuje pravico, da kadarkoli in brez predhodnega obvestila spremeni oziroma dopolni določbe splošnih pogojev za obiskovalce in uporabnike spletnega portala.

Upravljalec bo v primeru spremembe oz. dopolnitve pogojev preko enega izmed komunikacijskih kanalov le-to javno objavil. Kljub temu so spremenjeni oz. dopolnjeni pogoji avtomatično obvezujoči za obiskovalce in uporabnike, zato je njihova dolžnost, da redno obiskujejo to stran, kjer so navedeni splošni pogoji in preveriijo ali je prišlo do kakšnih sprememb.

 

Posodobljeno oktobra 2019