Zala Česnik

Ola lepi ljudje! Sem Zala in ustvarjam digitalne ilustracije pod brandom Mona Art. Moj art je poln rožnih travnikov, lepih Mon (gospodičen) in vsega ostalega kar mi pade na misel da narišem.

Ker si najboljše ideje zaslužijo mesto na tvoji steni! 

Ola lepi ljudje! Sem Zala in ustvarjam digitalne ilustracije pod brandom Mona Art. Moj art je poln rožnih travnikov, lepih Mon (gospodičen) in vsega ostalega kar mi pade na misel da narišem.

Ker si najboljše ideje zaslužijo mesto na tvoji steni! 

Življenjepis


Zala Česnik (1996) je srednješolsko izobraževanje zaključila na Gimnaziji Celje Center - likovna smer, kjer je v sklopu umetniških predmetov, v sodelovanju in pod mentorstvom umetnika Tomaža Tomažina in umetnice Maje Smrekar, dvakrat razstavljala v prostorih Sodobne Galerije Celje. Tekom srednješolskega izobraževanja je bila tudi del kolektivne skupinske razstave Osebno. Leta 2020 je na Pedagoški Fakulteti v Mariboru diplomirala z nazivom profesorica likovne umetnosti. V času študija je dve leti delala v prodajni galeriji Hest v Mariboru. Svoja dela je razstavljala v prostorih galerije K18 v Mariboru na razstavi Stičišča (2019), ki je gostovala tudi v Mcc Velenje, v celjskem Atriju na razstavi Nenačrtana (2018) in v galeriji Media Nox (2019), kjer so njena dela bila izbrana za skupinsko razstavo, ki jo je organiziralo Društvo Likovnih Umetnikov Maribor. V sklopu projekta MKC Črka, Poezija na mestnih ulicah (2022), ki ga letno organizira MKC Maribor je ilustrirala poezijo Ane Svetel in Miljane Cunta, ki sta kot plakata bili razstavljeni na ulicah centra Maribora. Decembra 2023 je razstavljala svoja dela v Layerjevi hiši v Kranju na razstavi Fin-De-Siecle IV. 21.12.2023 je imela samostojno razstavo Mona Land, v Centru Rog v prodajni galeriji Tvornica.

V zadnjih dveh letih študija (2018- ) je začela sodelovati na številnih projektih kot ilustratorka in tekstopiska, pri kreativnem studiu THE WALL. COMMUNICATIONS.

Pod lastno ustvarjeno blagovno znamko Mona Art, ustanovljeno leta 2022, prodaja digitalno ustvarjene ilustracije v obliki umetniških art printov. Med letoma 2022 in 2023 so njeni ilustracijski printi bili na voljo v Pulz Second Handu v Ljubljani. Njena dela se od oktobra 2023 prodajajo tudi v Centru Rog, v prodajni galeriji Tvornica.

Izobrazba


Srednješolska izobrazba:

Gimnazija Celje Center - Likovna smer

 

Univerzitetna izobrazba:

Univerza v Mariboru, Pedagoška Fakulteta

Naziv: Profesorica likovne pedagogike (UN)

Razstave in projekti

 

Razstave

Center Rog, prodajna galerija Tvornica, razstava Mona Land (2023) 

Layerjeva hiša, Kranj, razstava Fin-De-Siecle IV. (2023)

MKC Maribor, MKC Črka - Poezija na mestnih ulicah, (2022)

Galerija K18, Maribor, razstava Stičišča (2019)

MCC Velenje, razstava Stičišča (2019) 

Atrij, Celje, razstava Nenačrtana (2019)

Galerija Media Nox, Maribor razstava Vabljeni Mladi, (2019)

 

Projekti

Kreativni Studio THE WALL. COMMUNICATIONS, Van Hack portfolijska spletna stran - Oblikovanje embalaže izdelka (Mango Freakzzz), digitalna ilustracija (2023)

Kreativni Studio THE WALL. COMMUNICATIONS, KP9_ Studio portfolijska spletna stran - Oblikovanje projektnih vizualij (Panzo Flower Boutique, Jazzoconic Festival, Gucci Collection), digitalna ilustracija (2023)

Zajtrk, naslovnica glasbenega albuma, digitalna ilustracija (2021)

Andrej Hrvatin, naslovnica glasbenega albuma, digitalna ilustracija (2021)

Slaščičarna Ilich, spletna illustracija (2021)

Zavod 13, naslovnica planerja, digitalna ilustracija (2020)

KUD Baobab, Kurja Koža, oblikovanje celostne podobe dogodka, digitalna ilustracija (2020)

KUD Event, Lacha Festival Kulture, oblikovanje celostne podobe dogodka, digitalna ilustracija (2020)

Kavarna in pražarna Hikofi, oblikovanje embalaže izdelka (2019)