Kaj je Artopolis?

Portal za promocijo, prodajo in nakup sodobne slovenske umetnosti.

Artopolis umetnicam_kom nudi enostavna in brezplačna orodja za izdelavo spletnega portfolija za vse medije vizualne umetnosti. Galerijam, zbirateljicam_jem in širši javnosti pa omogoča enostaven pregled in nakup sodobne umetniške produkcije.

Artopolis

Enakopravnost

Artopolis je za vse.

Artopolis je orodje za izdelavo spletnega portfolija za vse medije vizualne umetnosti, ne glede na to, ali slikaš, kipariš, ustvarjaš v digitalnem prostoru, ali proizvajaš fizične instalacije, snemaš videe in filme ali izvajaš performanse.

Artopolis

Pravičnost

Pomembna je kvaliteta umetniškega dela, ne dolžina CVja.

Ekskluzivnost slovenskih galerijskih prostorov glede na velikost trga ni trajnosten in samozadosten model, saj takšen filter zgolj preprečuje vstop večjemu in bolj raznovrstnemu številu umetnic_kov na trg. To želimo spremeniti.

Artopolis

Skupnost

Od umetnic_kov za umetnice_ke in za prihodnost slovenskega umetniškega trga.

Artopolis gradi spletno knjižnico vsebin, ki jih umetnice_ki potrebujemo; od postavljanja cen, pisanja opisov, iskanja materialov, računanja stroškov in pridobitve statusa samozaposlene_ga v kulturi. Vse na enem mestu.

Artopolis

Demokratičnost

Glasovalni sistem za enakopraven izbor najboljših del.

Interni volilni sistem omogoča demokratični izbor najboljših del na Artopolisu in s tem izpostavlja najboljša slovenska sodobna umetniška dela.

Artopolis

Uporabnost

Artopolis digitalizira umetniški svet.

Razvijamo digitalna orodja, s katerimi želimo olajšati delo umetnic_kov. Zato smo razvili spletni program za analizo prodaj umetniških del, ki nudi anonimen vpogled v aktualno dogajanje na državnem in svetovnem umetniškem trgu ter generator umetniških izjav za poenostavitev priprave predstavitvenih tekstov.

Artopolis

Odmevnost

Brezplačna promocija ter transparenten sistem za varovanje avtorskih pravic naših umetnic_kov.

Artopolis s tvojim dovoljenjem samodejno deli umetniška dela po vseh svojih kanalih in z vsemi povezavami, ki lahko pripeljejo največje število gledalk_cev in potencialnih zbirateljic_ev na tvoj profil. Popolnoma transparentno in na način, ki ščiti tvoje avtorske pravice.

Artopolis

Povezanost

Podprti s strani evropskih, državnih in lokalnih sofinancerjev in partnerjev.

Razvoj portala Artopolis sta sofinancirala Ministrstvo za kulturo RS in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in podpirajo mnoge lokalne in državne institucije v Sloveniji.

PODPORNICE_KI PROJEKTA
Artopolis

Vizija

Projekt vodi in upravlja Zavod Artopolis.

Naša želja je digitalizacija slovenskega umetniškega trga. Želimo ponovno povezati slovensko kulturno produkcijo z državnim in mednarodnim umetnostnim trgom ter zagotoviti boljšo prihodnost za vse slovenske ustvarjalke_ce.

SPOZNAJ EKIPO ZA MEDIJE
Artopolis